Drone (2014)  hd 6.9

Dva vojnika odlučuju o sudbini teroriste pritiskom na jedno jedino dugme. Akcija je u toku, dron je spreman, ali, kako vreme ističe, vojnici se pitaju šta se zapravo krije iza smrtonosne naredbe. Imaju na umu da je prilika za napad sve manje.Dokumentarni film prikazan na Festivalu dokumentarnog filma BELDOCS, donosi priča o novoj vrsti ratovanja. "Dron" daje pogled iznutra i novu perspektivu na robotski rat CIA-e i postavlja pitanje šta nas čeka u budućnosti.Majkl Has je igrao video igrice od svoje pete godine, a sa 19 je angažovan kao američki dron pilot. Mladi gejmeri se regrutuju kao operateri dronova koji ubijaju ljude hiljadama milja daleko i to nije naučna fantastika nego stvarno stanje današnjeg sveta.Film nas upoznaje sa procesom regrutovanja mladih dron pilota, postavlja pitanje redefinisanja pojma "ići u rat", preispituje moralne stavove stručnjaka, konstruktora ovakve vrste tehnologije, ali i svetskih lidera koji bez razmišljanja daju "zeleno svetlo" da se sprovodi ovakav program masovnog ubijanja, nezabeležen u dosadašnjoj istoriji.Tonje Hesen Šei je višestruko nagrađivana norveška dokumentaristkinja sa dvadeset godina rediteljskog iskustva. Njeni filmovi se fokusiraju na teme ljudskih prava, zaštite okoline i društvene pravde. Filmom "Dron" želi da započne neophodnu međunarodnu debatu o korišćenju ove vrste ratovanja i njenog uticaja na samu budućnost čovečanstva.

Poster filma Drone (2014)
Ratni / Istorijski / Dokumentarni /

Više o filmu

Scenario: Tonje Hessen Schei
Režija: Tonje Hessen Schei
Uloge:  Shahzad Akbar Noor Behram Brandon Bryant Michael Haas
Premijera: 10.04.2014.

Trejler za film Drone (2014)

Email obaveštenja za film Drone (2014)

Morate biti prijavljen kako biste uključili obaveštenja. Možete se prijaviti lili registrovati uz samo jedan klik preko vašeg već postojećeg naloga na nekoj od društvenih mreža. Odaberite vašu omiljenu društvenu mrežu.

Facebook

Gledanje filma Drone online

Dodavanje komentara za film Drone

Napišite zašto vam se film Drone dopao. Preporučite film prijateljima ili jednostavno napišite zbog čega mislite da Drone ne treba preporučivati drugima.

Morate biti prijavljen kako biste napisali komentar. Možete se prijaviti lili registrovati uz samo jedan klik preko vašeg već postojećeg naloga na nekoj od društvenih mreža. Odaberite vašu omiljenu društvenu mrežu.

Facebook

Korisnički komentari za film Drone (2014)