Throw Momma from the Train (1987)  hd 6.2

Owen (D. DeVito) ima vrlo neobičnu majku (A. Ramsey), spoj čudovišta i zle vještice, koja ga svakodnevno maltretira svojim zahtjevima i zlobnim komentarima. Nesretni Owen dao bi sve na svijetu da je se može riješiti i postati pisac kriminalističkih romana. Upisuje se na tečaj pisanja koji vodi profesor Larry (B. Crystal), depresivan intelektualac sa sličnim problemima. Naime, njega je napustila žena (K. Mulgrew) i preotela mu ideju za knjigu koja je sad u njezinim rukama postala svjetski bestseler. Larry je zbog silne mržnje koju osjeća prema njoj čak potpuno izgubio inspiraciju za pisanje. Owen se dosjeti da bi jedan drugome mogli pomoći kada bi zamijenili ubojstva: on bi ubio Larryjevu bivšu, a Larry njegovu majku...Ovo je mračna, ali vrlo duhovita priča čija je ideja za zaplet zapravo posuđena iz Hitchcockovog klasika iz 1951. "Nepoznati iz Nord-ekspresa". Redatelj je poznati glumac Danny DeVito (Uhvatite maloga, Dragulj s Nila, L. A. povjerljivo) kojemu je ovo prvi kino film koji je režirao i koji mu je otvorio vrata za kasnije uspješne filmove "Rat ruža" i "Matilda". Njegov filmski partner Billy Crystal ostvario je neke od nezaboravnih likova u filmovima "Kad je Harry sreo Sally", "Analiziraj ovo", "Mr. Saturday Night" te se osim kao glumac dokazao i kao pisac (koscenarist je hit filma "Ljubimica Amerike"), producent i redatelj (City Slickers), a do sada je dobio šest Emmyja i šest američkih komičarskih nagrada. Snimatelj filma je Barry Sonnefield koji je ono što je od DeVita naučio o crnoj komediji vrlo uspješno primijenio na svoj kasniji redateljski prvijenac "Obitelj Addams" (1991). Bogato komičarsko iskustvo obaju glavnih glumaca oživljava zabavne, humane likove, pomalo otkvačene i "pomaknute", ali upravo zato urnebesno zabavne.

Poster filma Throw Momma from the Train (1987)
Kriminalistički / Triler / Komedija /

Više o filmu

Scenario: Stu Silver
Režija: Danny DeVito
Uloge:  Danny DeVito Billy Crystal Kim Greist Anne Ramsey
Premijera: 11.12.1987.

Email obaveštenja za film Throw Momma from the Train (1987)

Morate biti prijavljen kako biste uključili obaveštenja. Možete se prijaviti lili registrovati uz samo jedan klik preko vašeg već postojećeg naloga na nekoj od društvenih mreža. Odaberite vašu omiljenu društvenu mrežu.

Facebook

Gledanje filma Throw Momma from the Train online

Dodavanje komentara za film Throw Momma from the Train

Napišite zašto vam se film Throw Momma from the Train dopao. Preporučite film prijateljima ili jednostavno napišite zbog čega mislite da Throw Momma from the Train ne treba preporučivati drugima.

Morate biti prijavljen kako biste napisali komentar. Možete se prijaviti lili registrovati uz samo jedan klik preko vašeg već postojećeg naloga na nekoj od društvenih mreža. Odaberite vašu omiljenu društvenu mrežu.

Facebook

Korisnički komentari za film Throw Momma from the Train (1987)