Seven Years in Tibet (1997)  hd 7

Godina je 1939. Dok se Austrija priprema za Drugi svetski rat, mladi planinar Hajnrih Harer (Bred Pit) je u begu pred nacističkom ideologijom, te se upućuje na ekspediciju na vrh Nanga Prabat na Himalajima. Nakon uspešno ostvarenog cilja, Hajnrih, zbog izbijanja rata, kao neprijateljski državljanin, s drugim članovima svoje ekspedicije, dospeva u britansko zarobljeništvo. Nakon više neuspešnih pokušaja, napokon beži i sa Peterom Aufšnajterom (Dejvid Tjulis), takođe Austrijancem. Odlučuju da krenu na dugo putovanje, u tada nezavisan i neutralan Tibet. Iako je strancima zabranjen pristup Tibetu, Hajnrih i Aufšnajter uspevaju da pređu granicu ilegalno i da se dokopaju svetog grada Lase. Tu će Hajnrih ubrzo upoznati 14-godišnjeg Dalaj Lamu (Džamjang Džamtšo Vangčak), duhovnog i političkog vođu Tibeta, kojeg izuzetno zanima život izvan njegove domovine. Ubrzo, Harer postaje Dalaj Lamin tutor za svetsku geografiju, nauku i zapadnu kulturu. Aufštajner se, pak, ženi lokalnom ženom, koja se zvala Pema Laki, u koju su obojica bili zaljubljeni.Film je nominovan za mnoge nagrade, a osvojio je Rembrantovu nagradu za najbolju mušku ulogu (Bred Pit), nagradu Nemačkog filmskog esnafa za najbolji film i nagradu Političkog filmskog društva SAD. Izazvao je burne reakcije, jer je otprilike u vreme izlaska filma obznanjeno da je autor 30-tih godina prošlog veka bio fanatični nacista, suprotno onome kako ga film prikazuje. Takođe je zabranjen u Kini, a reditelj i glavni glumci su dobili doživotnu zabranu stupanja na tle te države, iako je nekolliko godina kasnije Ano pozvan da bude član žirija na Pekinškom festivalu filma. Kina je kritikovala način kako je prikazana njihova vojska, kao i, po njihovom mišljenju, idealizovan prikaz Dalaj Lame. U filmu postoji dosta odstupanja u odnosu na knjigu.

Poster filma Seven Years in Tibet (1997)
Drama / Avantura / Biografija /

Više o filmu

Scenario: Heinrich Harrer, Becky Johnston
Režija: Jean-Jacques Annaud
Uloge:  Brad Pitt David Thewlis BD Wong Mako
Premijera: 10.10.1997.

Trejler za film Seven Years in Tibet (1997)

Email obaveštenja za film Seven Years in Tibet (1997)

Morate biti prijavljen kako biste uključili obaveštenja. Možete se prijaviti lili registrovati uz samo jedan klik preko vašeg već postojećeg naloga na nekoj od društvenih mreža. Odaberite vašu omiljenu društvenu mrežu.

Facebook

Gledanje filma Seven Years in Tibet online

Dodavanje komentara za film Seven Years in Tibet

Napišite zašto vam se film Seven Years in Tibet dopao. Preporučite film prijateljima ili jednostavno napišite zbog čega mislite da Seven Years in Tibet ne treba preporučivati drugima.

Morate biti prijavljen kako biste napisali komentar. Možete se prijaviti lili registrovati uz samo jedan klik preko vašeg već postojećeg naloga na nekoj od društvenih mreža. Odaberite vašu omiljenu društvenu mrežu.

Facebook

Korisnički komentari za film Seven Years in Tibet (1997)